söndag 19 december 2010

Julstök

Det närmar sig. Med stormsteg, kan man säga med all rätt på sin sida. För just södra Östergötland omnämns i dagen väderrapport som klass 1-område eller vad det nu heter när snön hinkar ner.

Fast vi drar till Fjälla onsdag morron så vi har dagen på oss att skotta in oss innan resten av styrkan anländer. Då ska husen vara varma, brasan spraka och glöggdoften ligga tät över Fjällanejden. För eftersom detta blir sista julen i Fjälla måste allt vara på topp. Men färgen på julen kan vi ju inte klaga på i år. Vit som tusan lär den bli.

Jag vet inte hur många jular vi firat i Fjälla men ett tjogtal är det nog i alla fall. Minst. Och nu är det dags att sätta punkt. Är jag bedrövad, melankolisk, lite lessen? Nja, inte än i alla fall. I den mån jag blir lite sorgsen på julen så är det en känsla jag alltid haft. Det är ju en känslomässig tid. Ett summastreck och ett nystartskott. Mer än nyår som mest är till för amatörer.

Detta blir i alla fall Stellas första jul. Och sista i Fjälla. Så hej på dig livet, här är vi! Nu tar vi dom, Stella! Och tomten har redan varit och lämnat några spännande paket...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar