lördag 25 december 2010

En vitlurvig främling

Det bultade på dörren och in i stugan klev en märklig man med vitt lurv och röd luva. Stella tittade misstänksamt på honom och lät sig inte blidkas av att han prackade på henne en massa paket. Fast hon grät inte direkt heller. Det var mest underläppen som darrade.

Sen blev det roligare när han gått och lämnat en massa nya grejor efter sig att utforska. En trumma till exempel som säkert blir kul att bånka på om söndagsmorgnarna när mamma och pappa bara ligger där och låtsas sova.

Idag har det varit folk- och hundförflyttning i Fjälla och Hilda har packat in sina människor och åkt till Småland. Fast rehabkisse är kvar och kan nu ohämmat njuta av att jaga julgranskulor över golven utan att hamna i mördarhundens käftar.

Juldagen är den där dagen man längtar ett helt år efter. Dagen då julklappsboken ska börja läsas och då man slipper julmaten och får äta en stark chili i stället. Ute är det så där lagom svinkallt att en smärre promenad är tillräcklig och inne sprakar brasan vidare och brer sin värme över folk och försvar. Frid råder över jorden, åtminstone från Södra Fjällas horisont.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar