söndag 4 juli 2010

Stella Top of the World

Tillbaka. Helgen söder om var närmast kontinental. Varm, het, hetare, hetast. Sol, bad och glittrande vatten. Och Stella som ivrigt beskrev sitt nya rede, högt ovan jord, högre än träden. Högre än kråkors och måsars flykt. Högre än högst.

Prisade vare de kreativa själar som skapar en sån värld åt oss människor som den i Västra Hamnen. Jag minns sjuttiotalets vadmalsgråa Malmö som fientligt svepte en militärfilt över tillvaron i ett försök att kväva i stället för att blåsa liv i. Men den tiden verkar vara förbi, gudvaretack. Kunde vi nu bara importera en näve visionära arkitekter till Stockholm också och politiker som är lika djärva som dom där nere var, så flyger min själ så jublande högt.

Död åt all djävla talibanfunkis som genomsyrar huvudstan. Och bort med alla betonglådor och surt livsfientliga "kultur"fundamentalister. Förhoppningsvis kan mungiporna även på dom luras att peka uppåt om dom tar sig utanför tullarna nån gång och kollar in vad världen där ute har att erbjuda.

Skiner sen solen på dom och lurar i dom några droppar nektar från dom sötaste druvor, så kanske man kan få uppleva nåt stort innan det är dags att placera inneskorna, slänga in hushållslinnet eller dra främre delen av skon över ögonen.

Så på'rom bara, Stella. Berätta för världen om din värld där nere. Om room at the top. Och om din tokiga farfar som beter sig som en tok bara för att det går och han får.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar