torsdag 22 juli 2010

Hemoms

Inte behöver man åka bort för att hitta sol och värme. Det vet jag. Däremot hämtar själen syre och ny näring av ett miljöombyte. Fast det blir allt svårare i dagens värld av massturism att verkligen njuta och låta något annat välla in.

Chartermålen är förstås inte till för annat än avkoppling, sol, värme och en och annan iskall. Samtidigt växer den moderna människans krav på något mer. Kultur, gärna gammal och i ruinform, är okej. Även om man måste peta in några shoppingsstopp på vägen i en eller annan outlet.

Blaserade människor föses omkring med digitalkamerorna mellan sig och världen framför dom. Vilken staty, moské eller ruin som helst duger att knäppa. Och högst ett halvt öra ägnas åt guidens prat som kan vara på en ganska svårförståelig skandinaviska. Bättre då att sjunka ner under parasollen med en Efes i näven och sluta ögonlocken i drömmar om nåt annat.

Det blev inte mycket knäppt i Turkiet. 45 grader varmt och trötta-turist-syndromet satte P. Men några kort blev det i alla fall:

I hatten i Pamukkale.

I vatten i Pamukkale.

Koranskola, Manavgat.

Het marknad, Manavgat.

En iskall i Side.

Badbrudar, Side.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar